IV Regata de la Lliga Hivern 2010

El passat dissabte 20 de febrer va tenir lloc la quarta regata de la lliga hivern 2010, i de moment a manca de dues proves per acabar, la cosa no pot estar més interessant.Una vegada més, i ja és la tercera en tres regates que duim de lliga, el vent va ser de component oest; en aquest cas entre ponent i llebeig i amb una intensitat que superava els 20 nusos al principi de la prova i d'uns 15 nusos cap al final de la mateixa.

El recorregut de 11 milles nàutiques, era el mateix de la darrera prova costera, sortida de la Colònia, boia de Son Serra, boia de Betlem, boia de sortida a la Colònia, boia de Son Serra i arribada entre el far vermell i la boia de sortida.

La sortida va ser molt ajustada i ben aviat el Lolita de Carles Serra es va posar al capdavant seguit pel Kaya de Jofre-Cantó. Per darrera ells l'Smile de Colau Obrador, l'Idefix de Bernard Weidmann i el Tacuma de Toni Llinàs lluitaven per la tercera posició.

Al llarg de la primera volta al recorregut no van canviar gens les posicions, el Lolita s'imposava al Kaya, i per darrera l'Smile defensava com podia la tercera posició davant la pressió de l'Idefix i Tacuma. Mentrestant un poc més darrera el Ses Xesques, el Physical i el Verd intentaven escapar de les darreres posicions.

En el darrer tram de cenyida cap a Son Serra i posterior empopada fins a la línia d'arribada, el vent va rolar cap a llebeig convertint el tram d'empopada en un través. Tot i això les posicions no varen canviar i la classificació fou la següent: 1r Lolita, 2n Kaya, 3r Smile, 4t Tacuma, 5è Idefix, 6è Ses Xesques, 7è Physical i 8è Verd. Amb aquests resultats la classificació general provisional queda de la següent manera:

Aquest cap de setmana, apart dels vaixells de la regata, varem trobar navegant en aigues colonieres el vaixell de l'Escola Nautica S'Algar que feia les pràctiques del P.E.R. amb una tripulació ben artanenca. Segons tenc entès, dites pràctiques varen esser un èxit, per això esperam veure ben aviat algun d'aquests navegants a les regates de la Colònia.

Tant pels regatistes com per els futurs navegants, enhorabona i fins a la propera.