V Regata de la Lliga Hivern 2010

El passat divendres 5 de març la meteorologia semblava indicar que la regata de dia 6 no es podria celebrar, però no va esser així. El matí del dissabte el vent havia baixat d’intensitat, de 25 a 12 nusos i la seva direcció va girar de Gregal 45º, fins a un Llevant agregalat 65º. Aquest fet va deixar un dia amb un poc de mar de fons, però molt navegable i assolellat.
La regata consistia en dues proves curtes formades per dos barlovent-sotavent i amb un total de 5 milles cada una.

La sortida de la primera prova va ser molt ajustada i tots els vaixells cercaren un bon lloc per sortir, ja que en les proves tan curtes la sortida és molt important. A la primera volta el Kaya de Jofre-Cantó passava primer seguit pel Bauxa de Jaume Fullana, tercer era el Lolita de Carles Serra, quart l’Smile de Colau Obrador i cinquè l’Aia de Miquel Oliver; entre el primer i el cinquè no els separaven ni dos minuts.
A la segona volta les diferències varen anar augmentant, sobretot perquè el vent va rolar uns 20º i els vaixells que se n’adonaren pogueren treure profit de la situació.
La classificació final, a temps compensat, d’aquesta primera prova del dia fou: Kaya, Smile, Bauxa, Lolita, Tacuma, Ses Xesques, Idefix, Aia i Physical.

Abans de començar la segona prova el comitè de regates, en una encertada decisió, va decidir fer un canvi de recorregut, ja que en la anterior prova el vent havia rolat i per tant la regata no estava ben montada.
Després d’uns minuts d’espera, s’inicià el procediment de sortida amb una intensitat del vent inferior a la prova anterior, uns 10 nusos, i una direcció també diferent, gairebé Llevant, 85º.
En aquesta prova les diferències en la primera volta encara varen esser inferiors a la anterior, ja que els quatre primers, Kaya, Bauxa Lolita i Smile entraren dins el mateix minut.
Al llarg de la segona volta l’Smile i el Kaya varen treure més profit de les condicions del vent i foren els dos primers classificats a temps compensat, seguits per Lolita, Bauxa, Tacuma, Idefix, Ses Xesques, Aia i Physical.

A falta de la prova del proper 20 de març per acabar aquesta lliga, encara no hi ha res decidit i qualsevol dels quatre primers classificats pot guanyar.

En acabar la prova, la tripulació del Kaya, va preparar un sopar per a tots els participants de la regata. Allà es varen comentar les situacions més interessants de les proves del dia i es varen poder veure les fotografies de la prova del passat 20 de febrer en una pantalla gegant.