X TROFEU FARALLÓ D'AUBARCA

Un any més ha arribat al nostre club la regata més esperada per a tots, el Trofeu Faralló d'Aubarca. Aquesta regata que enguany compleix 10 anys, esta formada per dues proves: Una costera de 15 milles que consisteix en anar al faralló i tornar, i una altra de l'estil barlovent-sotavent de vuit milles que té lloc davant el club en aigües de la badia d'Alcúdia. Enguany va tenir lloc els dies 26 i 27 de juny amb una participació d' 11 vaixells que, tot i esser inferior a la quantitat esperada, no va restar espectacularitat ni emoció a la competició.

La prova del dissabte, que era la llarga, va arrancar amb 15 minuts de retard a causa de l'absència d'embat (vent tèrmic) que tota la setmana havia bufat amb molta intensitat. Una vegada donada la sortida amb vent de gregal d'uns 10/12 nusos, els vaixells es dirigiren cap al Cap Ferrutx, primera fita a voltar abans d'arribar al faralló i que normalment marca l'esdevenir de la regata.
Els dos primers en voltar-lo varen esser el Bauxa de Jaume Fullana i l'Aia de Miquel Oliver, seguits molt de prop pel Lolita de Carles Serra, el Kaya de Jofre/Cantó i el Minimon d'Antoni Matas. L'Smile de Colau Obrador els seguia de prop intentant deixar enrere el Madrugada d'Esprit Voile S.L, el Tacuma de Toni Llinàs que anava patronejat per en Toni Capó i el Ses Xesques de X.Fiol/X.Sastre. Tancaven la classificació amb una interessantíssima lluita personal, el Fehurihi de Carlos Ros i el Physical de Mar López.
En passar el faralló els vaixells posaren l'espí, si en tenien, i arribaren a la Colònia de la manera que podeu veure en la classificació. El guanyador no es va decidir fins al final, ja que en una regata de tres hores i mitja els tres primers classificats entraren amb poc més d'un minut de diferència:


Diumenge, per tal d'evitar problemes amb la intensitat del vent i per preveure una possible rolada, el comitè de regates, Toni Duran, va decidir muntar les boies davant Son Serra de Marina. Aquesta decisió va esser un gran encert ja que el vent, una vegada entrat l'embat, va bufar amb regularitat per damunt els 15 nusos. Aquest vent va fer que la prova, de 8 milles nàutiques, es cobrís pels primers classificats en menys d'una hora i mitja. En el mateix moment de la sortida, el Bauxa es va posar al capdavant de la flota, lloc que no va deixar en cap moment, tot i la pressió que li feien per darrera l'Aia, el Minimon i el Lolita. Per darrera ells el Kaya i l'Smile intentaven, tot i la seva menor eslora, no desferrar-se dels quatre primers, mentre tant el Ses Xesques lluitava amb el Tacuma i el Madrugada per la setena posició. Tancaven la Flota el Fehurihi i el Physical per evitar la cua de la taula. Finalment la classificació d'aquesta segona prova va quedar de la següent manera:


Després de la regata de diumenge a les instal·lacions del nostre club es va oferir un dinar per a tots els participants, amb la posterior entrega de trofeus, tenint en compte que la classificació general quedà de la manera següent:


A dita entrega de trofeus hi varen assistir les persones que fan i han fet possible que cada any es faci aquesta i totes les regates: l'actual president del Club Nàutic, Lluís López, la delegada de vela, l'anterior president del club, Agustí Espinosa, els batles d'Artà i de la Colònia i el director de La Caixa a la Colònia, que sempre posa els trofeus per totes les regates.


A més tot i no anomenar-los un per un hi ha molta gent que s'esforça, i s'ha esforçat fa molts anys, dia rere dia perquè la vela a la Colònia no s'aturi mai.

Moltes gràcies a tots i a totes per mantenir la il·lusió i les ganes de fer feina, intactes tal com el primer dia quan fa devers 10 anys quatre amics es juntaren per fer el I Faralló d'Aubarca.

Que en facem 10 més amb la mateixa vitalitat!!!!