II Regata Interclubs Colònia de Sant Pere

El passat dissabte 21 de maig va tenir lloc en aigües del nostre club la II Regata Interclubs Colònia de Sant Pere, que juntava els vaixells coloniers i els ciutadellencs.

La setmana havia estat meravellosa quant a meteorologia ja que el sol havia fet acte de presència, però la preocupació era si el vent bufaria el temps suficient. A l'hora de la sortida el vent venia de gregal amb una intensitat d'entre 8 i 10 nusos que finalment es van mantenir al llarg de tota la prova. El recorregut a realitzar era un barlovent-sotavent amb tres trams de cenyida i tres d'empopada, d'una llargària d'1'7 milles cada un.

Els 12 vaixells sortiren sense cap problema i es dirigiren cap a la boia de barlovent, des d'on aixecaren l'espí i tornaren a la boia d'arribada completant la primera de les tres voltes en què consistia la regata. En aquest moment, els vaixells més petits estaven molt a prop dels més grans ja que la intensitat del vent era fluixa, el Bauxa de Jaume Fullana estava situat en primera posició, lloc que no deixaria en cap moment de la regata, i per darrera ell es va formar un grup de 4 vaixells que lluitaven per no perdre'l de vista. Aquest grup estava format pel Kaya de Jofre-Cantó, el Lolita de Carles Serra, el Chica Txeca de Toni Pons i l'Aia de Miquel Oliver, que es varen mantenir molt junts al llarg de tota la prova intercanviant-se les posicions en diversos moments. Per darrera ells, el Taranta de José Negrete, el Gong de Joan Josep Villafranca i l'Smile de Colau Obrador també tenien la seva lluita personal intentant no perdre terreny amb els de davant, ja que si hi eren a prop en temps real podrien ocupar les primeres posicions a temps compensat al final de la regata.



Al llarg de les dues voltes restants les posicions no es varen intercanviar significativament ja que els vaixells varen procurar mantenir les diferències amb els seus perseguidors, essent impossible seguir el ritme del Bauxa de Jaume Fullana que va guanyar la prova a temps real i a temps compensat. Segon a temps compensat fou el Gong de Joan Josep Villafranca i tercer, el Kaya de Jofre-Cantó. Cal dir que la regata fou molt ajustada i que la diferència entre el segon i el cinquè classificat fou inferior a un minut i mig. La classificació general fou la següent:





Després de la regata, a les instal·lacions del nostre club, va tenir lloc una berenar-sopar i l'entrega de trofeus que va comptar amb la presència dels presidents d'ambdós clubs, que coincidiren en destacar el bon ambient que hi havia hagut tant a la regata de Ciutadella de fa dues setmanes com a la prova de la Colònia. En Lluis López, president del Club Nàutic de la Colònia de Sant Pere va aprofitar per recordar a tots els participants que el propers 26 i 27 de juny, tendrà lloc el X Trofeu Faralló d'Aubarca, que com diu el seu nom, enguany compleix deu anys, i que no hi pot faltar ningú. Abans però, els propers dies 5 i 6 de juny, tendrà lloc la II Regata a Cala Rajada.