4a Regata de la Lliga Tardor 2010

El passat dissabte 20 de novembre va tenir lloc la quarta i penúltima regata de l'actual Lliga de Tardor 2010 amb 11 vaixells a la línia de sortida i amb unes condicions meteorològiques molt diferents a les de les tres primeres.

Al llarg de tota la setmana anterior a la prova la previsió havia estat invariable i en el moment de començar el barlovent-sotavent de dues voltes, el vent bufava de llebeig amb una intensitat que superava els 25 nusos. La majoria dels vaixells varen optar per rissar la vela major abans de la sortida, d'altres triaren substituir la vela de proa, el gènova, per una de més petita, un floc, i així evitar l'escora pronunciada i la pèrdua de velocitat.

El comitè de regates veient la força del vent va decidir fer la línia de sortida un poc més llarga de lo habitual i així evitar problemes. Els vaixells es varen repartir al llarg de la línia de sortida i aquesta va esdevenir sense problemes.

En el primer tram de cenyida la majoria dels vaixells varen triar el rumb cap a la part de babord (esquerra) del camp de regates ja que allà pareixia que el vent baixava un poc d'intensitat i facilitava la navegació. Els vaixells mes grans ràpidament es varen situar a la part de davant de la flota ja que passaven millor les ones i escoraven menys amb les fortes ratxes de vent. Abans d'arribar a la primera boia el vent va baixar momentàniament fins als 15 nusos , cosa que va fer que alguns dels vaixells llevessin els rissos de la major.

Va voltar primer el Lolita, seguit molt de prop pel Bauxa, ambdós amb cert avantatge sobre el Kaya que amb la baixada de vent va poder avançar l'Aia que era quart. Un poc darrera voltava el Trap, que havia fet una molt bona cenyida, aconseguit separar-se prou del Lir de Miquel Rius, el nouvingut de la flota coloniera, que era sisè administrant bé la diferència que duia sobre la resta del grup que anava liderat per l'Idefix de B. Weidmann.

Al llarg de la primera empopada les posicions no varen canviar i els vaixells iniciaren la segona cenyida amb manco vent, cosa que agraïren les tripulacions, sobretot les dels vaixells més petits. Aquesta cenyida va ser calcada a la primera, Bauxa i Lolita s'intercanviaren les posicions a la boia de barlovent amb molt poc marge, sobre el Kaya i l'Aia que tornaren a esser tercer i quart respectivament.

Per darrera les coses seguiren sense canvis al llarg de la segona empopada, darrer tram de la regata, únicament destacar que l'Aia va avançar a Kaya, Lolita i Bauxa, tot i que finalment fou quart a temps compensat, i la retirada de Ses Xesques que no va acabar la regata.

La classificació d'aquesta quarta prova fou la següent:



I aquesta és la classificació general provisional:

En color gris la prova de moment descartada.

El proper dissabte 11 de desembre tindrà lloc la 5a i darrera regata de la Lliga Tardor 2010, que matemàticament ja té campió, el Kaya de Jofre-Cantó, que sap qui l'acompanyarà en el segon i tercer lloc de la classificació, però no en quin ordre.

Bon vent!!