3a Regata de la Lliga Tardor 2010

El passat dissabte dia 6 de novembre es varen ajuntar 12 velers per participar en la que va esser la tercera de les cinc regates de la Lliga Tardor 2010.

La dèbil previsió, 5 nusos de gregal (nord-est), es va complir i fins i tot va millorar, ja que en moments puntuals el vent va arribar als 8 nusos d'intensitat. Però no tot varen esser bones noticies, ja que a la meitat del recorregut el vent pràcticament va desaparèixer, dificultant molt que els vaixells que anaven a la cua acabassin la prova.

Tocava fer regata costera, es dir partir de la Colònia, deixar per babord la boia de Betlem, fer el mateix amb la boia de Son Serra i entrar entre comitè i boia de sortida. Podeu veure el recorregut que varem fer pitjant aqui.

La sortida va esser més animada de lo habitual el Trap i l'Idefix, varen sortir fora de línia i varen haver de tornar enrera i travessar la línia de nou mentre els altres ja posaven rumb a la boia de Betlem. La cenyida fins allà va ser molt interessant ja que els vaixells varen anar molt junts, sobretot els quatre primers classificats de la lliga que demostraven que no donen mai un metre per perdut.

El primer en passar la boia va esser el Kaya de Jofre-Cantó, seguit per Lolita de Carles Serra i Bauxa de Jaume Fullana molt junts, un poc mes tard voltava la boia l'Aia de Miquel Oliver. A certa distància darrera els primer voltava l'Smile de Colau Obrador que a la vegada també es separava bastant del grup que li anava darrera on hi havia Tacuma, Trap, Madrugada, Idefix, Ses Xesques, Physical i Verd que per cert era la seva darrera regata amb el seu armador Miquel Rius que ha decidit canviar-lo per un vaixell més gran que segur li donarà moltes alegries.

Les posicions fins la boia de Son Serra i després fins a la arribada a la Colònia no varen variar gaire, únicament destacar la interessant lluita que varen tenir Bauxa i Lolita per la segona posició intentant avançar-se amb l'espí, i que al final es va decidir a favor del Bauxa en real i a favor del Lolita en compensat. També vull destacar que els vaixells que van per darrera a la regata intenten fer-ho de cada dia millor i que tampoc donen res per perdut, ja que la distància entre ells, Ses Xesques, Verd i Physical va esser de només 4 minuts.

La classificació de la regata fou la següent:


I la classificació general provisional queda de la següent manera:


En acabar la regata els patrons del Bauxa, en Jaume Fullana i del Verd en Miquel Rius varen oferir una burballada que va fer que les gairebé 50 persones que varen poder quedar es llepassin els dits i comentassin els millors moments de la regata.

Ens veiem a la propera regata dia 20 de novembre!