I Regata de la Lliga Hivern 2011

La previsió pel passat dissabte 15 de gener era de vent de component nord molt fluix (5-6 nusos) i acabaria en el moment que s'amagàs el sol... i quasi va esser així. Al llarg del mati el vent bufava amb una intensitat superior a la esperada, ja que arribava als 10 nusos, que a l'hora de la regata eren únicament 6, el vent just per donar la sortida.

A la línia hi havia 13 vaixells disposats a fer el recorregut coster del dia, un gran triangle, les puntes del qual eren: Una boia davant Betlem, una altra davant Son Serra i la darrera, que a la vegada feia de sortida i arribada, davant el moll de la Colònia. Totes s'havien de deixar per babord.

Els vaixells sortiren sense problemes en rumb de cenyida cap a la boia de Betlem i ràpidament el Bauxa de Jaume Fullana i el Kaya de Jofre-Cantó varen treure cert avantage sobre els seus perseguidors més propers, que eren el Lolita de Carles Serra, l'Aia de Miquel Oliver i el Lir de Miquel Rius. Per darrera ells la resta de la flota molt junta intentava no perdre massa terreny i alguns vaixells com el Trap de Colau Sitjar, el Tacuma de Toni Llinas i l'Idefix navegaven molt junts intentant avançar-se els uns als altres.

El primer en voltar la boia de Betlem fou el Bauxa que es va veure superat ràpidament pel Kaya que montà abans l'espí. Tots dos posaren rumb cap a la boia de Son Serra augmentant la diferència sobre els demés. A la boia de Son Serra primer fou el Kaya, segon el Bauxa i tercer el Lolita que al llarg de l'empopada havia retallat diferències amb el segon. Aia i Lir foren quart i cinquè respectivament.

Una vegada que els 5 primers havien posat rumb cap a l'arribada i la resta de la flota estava al mig del tram Betlem-Son Serra, el vent es va acabar en sec. Els quatre únics vaixells que varen poder acabar la prova foren ,per aquest ordre, Kaya, Bauxa, Lolita i Lir perquè estaven a prop de l'arribada. Els demés es varen retirar ja que els faltava encara molt recorregut i el vent era nul.

Per tant la classificació d'aquesta primera regata de la Lliga hivern i per tant també la classificació general provisional fou la següent:

1r Kaya de Jofre-Cantó
2n Bauxa de Jaume Fullana
3r Lolita de Carles Serra
4t Lir de Miquel Rius


Tots els demés participants estan empatats a 12 punts a la 5a posició de la general.

Una vegada acabada la regata tocava berenar, en aquesta ocasió el vaixell encarregat de preparar el piscolabis va esser el Physical, de na Mar i en Luís López. Varen preparar unes sopes mallorquines per llepar-se els dits, a més de coques variades, pa amb oli i ensaïmades amb xocolata calenta.

Ara que ja hem passat els Sant Antoni, d'Artà i de sa Colònia ens tornarem a trobar el dia 5 de febrer a la segona regata d'aquesta Lliga Hivern 2011 que esperem que tengui la mateixa participació i bon ambient que la primera però amb una mica més de vent!!

Bon vent!!