2a Regata de la Lliga Hivern 2011

El passat dissabte, 5 de febrer, va tenir lloc la segona regata de la Lliga Hivern 2011. La setmana abans de la regata hi havia hagut vent a voler, el Nord havia bufat amb intensitat, i s'esperava un dia anticiclònic per complet. Però com per art de màgia (tèrmica) a l'hora de la regata hi havia uns 5-6 nusos de gregal que permeteren que aquesta s'iniciàs.
La sortida del recorregut, un barlovent-sotavent de dues voltes, va esdevenir sense problemes per als 10 velers que s'hi varen presentar. Molt aviat Lolita i Bauxa es varen situar al front de la flota seguits a certa distància per la resta dels vaixells que intentaven evitar les encalmades que encara feien més lenta la regata. Al final de l'empopada que posava fi a la primera volta el Bauxa de Jaume Fullana ja tenia una diferència insalvable per la resta de la flota.

Al llarg de la segona volta Lolita i Kaya varen intercanviar posicions a temps real, l'Aia i el Trap es retiraren i la resta de vaixells no modificaren la seva posició. Cal destacar el bon paper del Tacuma de Toni Llinàs, que es va mantenir molt aferrat als vaixells capdavanters, avançant al Lir de Miquel Rius amb els temps compensats i el també bon paper del Physical de Mar i Luís López, que tot i ser un vaixell molt pesat va quedar en un molt bona posició amb tan poc vent.

La classificació va quedar de la següent manera:



Per tant, la classificació general provisional queda de la manera següent:



En acabar la regata la tripulació de l'Aia i en especial el seu patró i armador Miquel Oliver ens va preparar un bon berenar, l'estrella del qual va esser un pernil salat que encara va resultar més bo acompanyat pels vins que produeix a les seves bodegues.

Aquesta setmana, però, no tot han estat notícies bones:
Primer de tot vull donar el condol, de part de tothom relacionat amb el món de la vela i especialment de part meva, a la família de Xerafí Ginard Martorell, amb qui tants moments bons hem compartit, tant damunt una barca, com a terra. Ell va esser alumne i posteriorment ajudant de monitor a l'escola de vela, a més de regatista amb el Kaya. Xerafí, et trobarem a faltar!
Ànims i molta força per a tota la seva familia!



Ens tornarem a veure dia 19 de febrer a la 3a regata d'aquesta Lliga Hivern 2011, i esperem que hi hagi més vent!!

Joan Jofre Llabrés