VI Regata de la Lliga Hivern 2010

El passat dissabte 20 de març va tenir lloc la sisena i darrera regata de la lliga Hivern 2010. Aquesta regata posa fi al període regular de regates i obre el de regates inter-clubs amb el RCN Port de Pollença i el CN Ciutadella, i les regates importants a la badia de Palma, com per exemple el 40è Trofeu Princesa Sofia de Vela, Palmavela o Copa del Rei entre d’altres.

La regata, que era costera, consistia en anar des de la Colònia fins a una boia situada davant Son Serra, per després dirigir-se cap a una segona boia situada davant Betlem i tornar a la Colònia. Si el vent era constant (en aquest cas, ho va ser) s’afegia un altre tram fins a la boia de Betlem, per tal d’acabar davant el moll de la Colònia entre la boia de sortida i el far vermell; 11 milles nàutiques aproximadament. El vent va bufar de llebeig, amb algunes rolades cap a migjorn, i amb una intensitat mitjana de 12 nusos que varen fer que la regata fos bastant ràpida.

La sortida, com de costum, va esser molt ajustada i ben aviat l’Aia de Miquel Oliver es va posar al capdavant seguit pel Lolita de Carles Serra, tercer era el Kaya de Jofre-Cantó. Per darrera ells Idefix, Smile i Tacuma cercaven la quarta posició, mentre el Physical de Mar López i el Verd de Miquel Rius intentaven evitar els llocs de la cua.

Aquestes posicions es varen mantenir fins a la boia de Son Serra on els vaixells varen arribar en rumb de través, en voltar la boia, els vaixells que aixecaren l’espí augmentaren la seva velocitat dirigint-se cap a la boia de Betlem. L’Smile va avançar l’Idefix i, gràcies a una encalmada que patiren els primers, s’hi va poder acostar. A la cenyida que va dur els vaixells fins a la boia de la Colònia l’Aia va poder mantenir i augmentar la diferència que duia al Lolita i aquest va fer el mateix amb el Kaya, que tenia l’Smile pitjant-li els talons. En la posterior empopada fins a Betlem els vaixells mantingueren les distàncies i, en la tornada de cenyida, fins a la línia d’arribada, les posicions no es varen modificar, quedant de la següent manera: Aia, Lolita, Kaya, Smile, Tacuma, Idefix, Verd i Physical.

Al final, primer i segon (Aia i Lolita) varen estar separats per només 51 segons i el tercer i el quart (Kaya i Smile), per només 45 segons. Ningú regala res i per guanyar una regata s’han de cometre pocs errors.
Finalment, cal dir que ja tenim campió de lliga, el Kaya de Jofre-Cantó, que ha estat el vaixell més regular. Segon, ha estat el Lolita de Carles Serra i tercer, l’Smile de Colau Obrador. Un fet curiós d’aquesta lliga ha estat que no hi ha hagut cap vaixell capaç de guanyar més d’una prova, la qual cosa demostra com d’ajustades són aquestes.



El lliurament de trofeus de la lliga tendrà lloc aquest estiu, al sopar anual de socis del Club Nàutic.

Ara, cap a Palma!!