Aquest abril...

Durant aquest mes d'abril, tot i que ja s'ha acabat la lliga, s'han dut a terme tres regates de diferents característiques. La primera va ser el trofeu organitzat pels Clubs Nàutics de la Colònia de Sant Pere i el d'Alcúdia, durant els dies 10 i 11 d'abril. Aquest trofeu es va dividir en dues proves, una consistia a anar des del nostre port fins al d'Alcúdia. Allà, tots junts ens menjàrem una bona paella. La segona prova es va realitzar el mateix dia i va ser ben igual, però en sentit contrari, és a dir, que acabava entre la boia i el far del C.N. Colònia de Sant Pere. El clima de la regata va ser immillorable i va servir per augmentar la motivació i els ànims de tots els regatistes, després d'un dels hiverns més durs que es recorden per a navegar, no només per la forta intensitat del vent, sinó també pel fred que ha fet. Enhorabona a tots els participants!

Un altre trofeu que s'ha dut a terme durant aquest mes ha estat el famós “Hublot Palmavela”, organitzat pel R.C.N. de Palma durant els dies 16, 17 i 18 d'abril. Així i tot, en aquest trofeu només hi han participat dos velers de la nostra flota, el KAYA (de Jofre-Cantó) i el BAUXA (de J. Fullana). La seva valoració, segons els participants, no ha estat tan positiva com en altres edicions d'aquesta regata, ja que, segurament per efectes de la crisi, tota la part festiva i social ha resultat ser bastant pobra. En canvi, la part esportiva sembla ser que els ha agradat bastant, ja que han competit contra embarcacions molt ràpides i, tot i això, han aconseguit quedar entre les posicions més capdavanteres de la classificació. Per tant, només pel fet de gaudir tant durant cada prova, ha valgut la pena recórrer mig Mallorca navegant per a dur els velers fins a Palma. Enhorabona a ambdues tripulacions per tot l'esforç realitzat, que no és poc!

Finalment, el passat cap de setmana (24 i 25 d'abril), es va realitzar el “Trofeu Port de Pollença- Colònia de Sant Pere”, també dividit en dues proves. La primera consistia a anar des del R.C.N. P. Pollença fins a la Colònia, i les condicions meteorològiques d'aquesta prova foren molt variables: el Comitè de Regates va donar la sortida a Punta Avançada i aquest primer tram va restar marcat per diverses encalmades que feien desesperar a més d'un participant. Així i tot, quan la flota arribà a la nostra badia, com que feia un dia ben assolellat i amb molta calor, es produí el famós EMBAT del migdia i es posaren entre 10 i 12 nusos de vent de Gregal (Nord-Est). Els velers arribaren ben aviat i amb rumb de través a la línia d'arribada. El guanyador d'aquesta prova fou l'EXCITING (model X-99), del R.C.N.P. Pollença. La segona regata es va dur a terme el dia següent i va ser un BARLOVENT-SOTAVENT dins la nostra badia que constava de 6 trams d'1,5 milles cada un, en total, unes 9 milles de distància. Al principi feia molt poc vent, però a mesura que passaven les hores, aquest anava augmentant (es produí un EMBAT d'uns 10 nusos d'intensitat). La majoria dels participants va quedar molt content amb la realització d'aquesta regata i el millor va ser el suculent dinar organitzat per la direcció del nostre Club en acabar tota la part esportiva. En aquest moment es va fer l'entrega dels premis als guanyadors del trofeu, que van ser:

1r: PANAREA, de G. Alfaro (R.C.N.P. Pollença)
2n: LOLITA, de C. Serra (C.N.C.S. Pere)
3r: IDEFIX, de B. Weidmann (C.N.C.S. Pere)

Enhorabona a tots els participants i als guanyadors! Pensau a reservar forces per a la propera regata interclubs (Ciutadella – Colònia de Sant Pere), que es durà a terme, si el temps ho permet, durant els dies 7, 8 i 9 de maig. A veure qui arriba primer a menjar-se la Caldereta!

Com podeu observar, la flota de la Colònia de Sant Pere es manté ben activa i animada, i això té molt de mèrit, ja que no és gens fàcil mantenir durant tants anys un ambient de regates així de motivat i amb tant èxit de participació. Basta veure com estan d'inactius altres Clubs Nàutics de la mateixa zona, tot i ser molt més grans que el nostre. Moltes gràcies a tots els que posen dia a dia el seu granet de sorra perquè això segueixi endavant!

M.R.C.E.