II Regata Interclubs Ciutadella

Els passats dies 7, 8 i 9 de maig va tenir lloc en aigües del canal de menorca i de la badia de Ciutadella la II Regata interclubs Ciutadella, que es divideix en dues regates de diferent classificació. Per una part, els vaixells coloniers celebren dues regates, una d'anada i una altra de tornada, de la que es fa una classificació general. Per altra banda es celebra la regata interclubs entre els vaixells de la Colònia i els de Ciutadella. Aquesta regata va reunir 25 vaixells dividits en 3 classes: Platú i R.I. que havien de completar un triangle olímpic d'unes 9 milles nàutiques, i la classe Promoció que únicament havia de completar un triangle simple d'unes 6 milles nàutiques. Va bufar vent de migjorn d'uns 12 a 15 nusos que va rolar a llebeig quan s'acabava la regata.

De la Classe Promoció, vaixells que començen a fer regates, on hi havia 6 participants, el Géminis del germans Cleofé va esser el guanyador i el Physical de na Mar López va esser el cinquè classificat.

A la Classe Platú (vaixells idèntics que corren sense compensar el temps) hi va haver 4 vaixells inscrits, tots ells de Ciutadella, i el guanyador va ser el Txica Txeca de Toni Pons.

La classe més disputada va esser la R.I. on hi va haver 15 vaixells inscrits. Els vaixells coloniers varen fer molt bon paper ocupant els dos primers llocs de la classificació. El Lolita de Carles Serra va esser el guanyador, segon va esser el Kaya de Jofre-Cantó i el tercer va esser el Taranta de Pepe Negrete, del C.N. Ciutadella.

En la regata d'anada cap a Ciutadella, d'unes 30 milles nàutiques, la sortida es donava amb el temps ja compensat, és a dir, els vaixells anaven sortint de manera escalonada, primer els més lents i els darrers els més ràpids. En el moment de la sortida el vent bufava de Xaloc amb una intensitat d'uns 15 nusos que pressagiava que la regata seria molt ràpida i gràcies a que fora de la badia el vent va pujar per moments fins a arribar a 20 nusos ho va ser. El Tacuma de Toni Llinàs, que va ser el primer en sortir, va saber mantenir la distància amb els perseguidors i va esser el guanyador de la prova d'anada, segon va ser l'Idefix de Bernard Weidmann i tercer va esser el Ses Xesques de Xesca Fiol i Xesca Sastre.

A la prova de tornada, a diferència de la d'anada, els vaixells varen sortir tots junts amb un vent del sud, que era d'uns 10 nusos en el moment de la sortida, i que va anar pujant fins a uns 15 nusos arribant a mallorca. Aquest vent va fer que els vaixells anassin directament des de Ciutadella fins a Cap Ferrutx, però per arribar fins a la Colònia varen haver de cenyir, la qual cosa va fer molt interessant el final de la prova. El guanyador de la prova de tornada va ser el Lolita de Carles Serra, seguit pel Bauxa de Jaume Fullana, i tercer va esser el Tacuma de Toni Llinàs.

La classificació general fou la següent:


D'aquest cap de setmana cal destacar el bon temps que va trobar la flota coloniera tant per anar com per tornar, ja que moltes vegades en aigües del canal de Menorca hi ha absència de vent. També cal destacar la bona rebuda i organització del CN Ciutadella i lo bé que s'ho varen passar les tripulacions colonieres, tant de dia com de nit. Enhorabona a tots!!

Vos record a tots que el cap de setmana del dies 21, 22 i 23 d'aquest més de maig, els vaixells ciutadellencs ens tornen la visita (dia 21 a la tarda), celebrant la Regata Interclubs dia 22 i tornant en regata dia 23. Cal recordar també que dia 23 de maig, a les 11 del matí, es celebra al nostre club la primera de les 2 regates de la classe IOM (vaixells a ràdio control d'un metre d'eslora) que hi ha previstes aquesta temporada, l'altra serà dia 6 de juny. No us perdeu aquest espectacle!

J.J.LL.