2a regata Lliga Tardor 2010

Dia 23 d'octubre, va tenir lloc la segona de les 5 regates que conformaran la classificació general de la Lliga Tardor 2010, que acaba dia 11 de desembre i que te dues proves els dies 6 i 20 de novembre.

Les expectatives meteorològiques no eren gens bones ja que la previsió era d'un vent de xaloc que en cap cas arribaria als 8 nusos. A l'hora de la sortida, però, el vent just bufava de gregal i amb 5-6 nusos d'intensitat la qual cosa presagiava una regata lenta.

La sortida que, com sempre, va ser molt ajustada va tenir algun incident sense conseqüències i els vaixells es dirigiren cap a la primera boia. Els vaixells que triaren el rumb cap al centre de la badia, Aia i Kaya tengueren un poc més de vent i agafaren cert avantatge respecte a la resta que es dirigiren a terra. El primer en voltar la boia fou l'Aia, seguit molt de prop pel Kaya amb molta diferència amb la resta. Quan semblava que el Kaya i l'Aia es disputarien la victòria de la prova, el vent va anar rolant cap a llevant i va afavorir al Bauxa, que havia estat el tercer en voltar la boia i que va avançar a l'Aia entrant segon darrera el Kaya que va ser el clar guanyador de la regata tan a temps real com a compensat. El vent però va seguir rolant de llevant a xaloc i va fer que la resta de participants que venien molt endarrerits haguessin d'acabar en cenyida, la qual cosa els va deixar fora de les tres primeres posicions que foren pel Kaya, Bauxa i Aia respectivament.
S'ha de destacar que el recorregut, que havia de ser un barlovent-sotavent de dues cenyides i dues empopades, va haver de retallar-se a la meitat, és a dir, just una pujada a contra vent i una baixada amb el vent a favor a causa de la poca intensitat d'aquest.

La classificació de la regata fou la següent:


I per tant la classificació general provisional és la següent: