3a Regata de la Lliga Hivern 2011

Una altra vegada, i ja en van tres, de tres en aquesta lliga, el vent va esser escàs i en aquesta ocasió a més, inconstant, tant en força com en direcció. Tot i això l'ambient a la Colònia no era gens de desànim i es varen reunir 15 vaixells a la línia de sortida, alguns de Pollença, Alcúdia i Ca'n Picafort.

El dia estava mig encapotat amb un vent fluix de llebeig que feia presagiar una prova lenta, el recorregut de la qual era un triangle coster que es feia en sentit de les agulles del rellotge: sortida des de la Colònia, voltar la primera boia davant Son Serra, la segona davant Betlem i l'arribada una altra vegada davant el Club Nàutic, deixant les boies sempre per estribord.

La sortida, molt afavorida pel costat del comitè, va esdevenir sense problemes i la flota va posar rumb a la primera boia amb una cenyida que s'inicià amb 5 nusos de vent i que just a la meitat va deixar els 15 vaixells surant en una bassa d'oli i sense gaires esperances de continuar la regata... Però de cop i volta algunes ratxes feren que els vaixells que estaven mes darrera i més a prop de terra s'acostassin als de davant, compactant la flota i despertant a patrons i tripulacions.

En arribar a la primera boia, de Son Serra, els 15 vaixells anaven gairebé tots junts i el vent es va estabilitzar. A causa d'això, al llarg del segon tram que conduia la flota cap a Betlem, en aixecar els espís es varen fer dos grups. En el grup de davant s'hi situaren Bauxa, Kaya, Lolita, Ptres i Lir que voltaren la boia de Betlem en aquest ordre. Per darrera, Tacuma, Trap i Tivoli lideraven el segon grup format per 10 velers.


El darrer tram de la regata, va consistir en una cenyida, que va mantenir la tònica de tota la regata, ja que hi va haver importants rolades, fent que els vaixells no tenguessin fàcil creuar la línia d'arribada.

Finalment, però, el Bauxa de Jaume Fullana va saber administrar la diferència, tot i les rolades, i va esser el guanyador a temps real i a compensat. Segon va esser el Lolita de Carlos Serra, que també va fer una molt bona regata, superant uns problemes que va tenir amb l'espi i tercer fou el Kaya de Jofre/Cantó.

Aquí podeu veure la classificació de la prova:


I aquí la classificació general provisional:


En acabar la regata, Gino Crescioli i Christiane, propietaris del Madrugada, varen convidar a tots els assistents a un sopar tipic Suïs, que va fer que ens llepassim els dits! Cal destacar el bon ambient que hi ha en aquesta Lliga Hivern 2011, ja que vénen participants d'altres clubs donant un plus de competitivitat a tota la flota.



La propera regata de lliga serà dia 5 de març. Hi estau convidats!!