1a Regata Interclubs Portocristo. El Kaya guanya el Trofeu Garmin.

Els passats dies 1,2 i 3 de febrer va tenir lloc la 1a Regata Interclubs amb el CN Portocristo, formada per dos trofeus: Un que juntava les regates d'anada i tornada i l'altra que era una regata al CN Portocristo.

Regata anada i tornada a Portocristo.
Quan a la regata d'anada podem dir que va tenir molt poca història. Els vaixells sortiren de la Colònia, de manera escalonada segons el seu ràting, a partir de les 15:00 h del divendres dia 1 amb uns 5 nusos de gregal que els va permetre navegar a vela fins poc abans d'arribar al far de Cala Rajada on els va aturar en sec. En aquest moment els tres primers classificats eren el Bauxa de Jaume Fullana, el Tacuma de Toni Llinàs i l'Acrobat d'Amador Magraner. Eren prop de les 20:00 i la majoria de la flota va decidir retirar-se per arribar a motor a Portocristo entre les 22:30 i les 23:30, però els dos vaixells del RCN Port de Pollença Exciting de Pere Antoni Ensenyat i Acrobat d'Amador Magraner varen aguantar l'encalmada i esperaren un vent que segons les previsions havia d'entrar a mitjanit i arribaren a Portocristo davers les 2:00 de la matinada essent 1r i 2n respectivament.

Per la regata de tornada, davant l'absència total de vent els vaixells sortiren a motor, fins que al far de Cala Rajada trobaren uns 7 nusos de ponent que els permeteren posar les veles. El vent va anar augmentant fins a haver-hi ratxes de 15 nusos i els vaixells recorreren el tram fins a Cap Ferrutx amb els espís a molt bona velocitat. Una vegada voltat el cap, el vent va tornar a caure fins a 2-3 nusos tornant molt variable en la seva direcció, per la qual cosa alguns vaixells decidiren posar el motor per arribar prest a casa. Els quatre vaixells que varen arribar a vela foren: Tacuma de Toni Llinàs, Bauxa de Jaume Fullana, Lolita de Carles Serra i Lir de Miquel Rius. Tot i això no comptaren l'arribada com a regata ja que no havien pogut prendre la sortida de manera correcta.
Finalment idò els guanyadors de la regata d'anada i tornada foren els dos vaixells del RCN Port de Pollença: 1r Exciting de Pere Antoni Ensenyat i 2n Acrobat d'Amador Magraner.

I Trofeu Garmin.
Fins a 29 vaixells es varen presentar el passat dissabte dia 2 a les instal·lacions del Club Nàutic de Portocristo. A més dels locals es reuniren embarcacions del nostre club, Bonaire, Pollença, Alcúdia i Portocolom amb la intenció de dur a terme un triangle format per una cenyida i dos travessos d'una distància total d'unes 7 milles aproximadament.

La sortida es va donar amb un vent de Xaloc d'uns 4-6 nusos i va ser ben ajustada. Ràpidament un grupet de vuit vaixells es varen separar un poc de la resta de la flota dirigint-se cap a la boia de barlovent. El primer en voltar-la va ser el Minimon de Miquel Matas seguit molt a prop per el Tassa i mitja de Jaume Vermell, ambdós de Portocristo i tercer fou el Kaya de Jofre Cantó. Els pressionava molt de prop el Bauxa de Jaume Fullana que, durant tota la regata, va tenir una lluita aferrissada amb l'Esclafit dos de Pedro Ladaria. No gaire darrera el Lolita de Carlos Serra liderava un petit grup de 4 embarcacions que no volien deixar fugir els primers classificats.

Despres de navegar tot el primer través ben aviat, amb els espís enlaire i sense intercanviar posicions, els vaixells voltaren la segona boia per dirigir-se a l'arribada. En aquest tram si que hi va haver canvis en la classificació, el Kaya es va posar segon i el Bauxa tercer, avançant al Tassa i mitja i retallant distàncies al Minimon. El Lolita també va escurçar distàncies amb els primers tot i que al final va quedar quart a temps compensat a molt poca distància del Minimon que fou tercer per darrera el Bauxa, segon i el Kaya primer.

Els vaixells de la Colònia quedaren en les següents posicions:
1r KAYA, 2n BAUXA, 4t LOLITA, 8è TACUMA, 9è LIR, 15è AIA, 17è IDEFIX, 18è PHYSICAL, 19è SES XESQUES, 27è LEEWAY

CLASSIFICACIÓ GENERAL:


Cal destacar el bon paper que varen fer els vaixells coloniers, que a punt varen estar d'ocupar les tres primeres posicions, demostrant que en el nostre club tenim un bon nivell gràcies als anys que fa que es fan regates i a la passió dels armadors que de cada dia van a més i intenten millorar.

També volem agrair al CN Portocristo i al patrocinador de la regata GARMIN, l'organització i l'acollida rebuda al llarg del cap de setmana. El propers dies 15, 16 i 17 d'abril tendrem l'ocasió de tornar-los l'acolliment en la visita que faran la nostra badia per regatejar el dia 16 al nostre club.

Bon vent per tothom!!