I Regata Interclubs Colònia-Portocristo.

El passat dissabte 16 d'abril va tenir lloc la I Regata Interclubs Colònia-Portocristo, en la que la flota del port de Manacor ens va tornar la visita que els hi havíem fet 15 dies abans. Tot i que finalment no pogueren venir més que 4 vaixells, la regata va esser interessantíssima.

El recorregut previst era un triangle olímpic d'una distància de 10 milles i el vent va bufar de gregal amb una intensitat d'entre 10 i 15 nusos, la qual cosa va fer que la regata fos bastant ràpida. A l'hora de la sortida hi havia 16 vaixells a la línia i aquesta va esdevenir sense cap incidència.

Ràpidament els vaixells més grans, es situaren al cap davant de la flota, lloc que no deixarien en tot el temps. En la primera boia Aia de Miquel Oliver, Bauxa de Jaume Fullana i Tassa i Mitja de Jaume Vaquer formaren un primer grup que era seguit a certa distància pel Lolita de Carles Serra, Kaya de Jofre-Cantó, Minimon de Miquel Matas i Lir de Miquel Rius que intentaven no quedar despenjats. La resta de la flota també molt junta no es separava. Al llarg dels dos trams que faltaven per acabar la primera volta al triangle, els vaixells aixecaren els espis donant color a la badia i augmentant la seva velocitat de forma considerable.

Una vegada iniciada la segona cenyida el vent havia rolat cap a llevant i tots els vaixells seguiren la decisió d'anar cap a terra i així acursar el recorregut. En la darrera empopada no hi va haver canvis significatius en la classificació i els tres primers classificats de la general tant a real com a compensat foren: 1r Bauxa, 2n Lolita i 3r Kaya

Així mateix aprofitant que el nombre de vaixells ho permetia es varen agrupar en dues classes quedant els resultats així:

Classe 1-2: 1r Tassa i Mitja, 2n Aia i 3r Minimon

Classe 3-4: 1r Bauxa, 2n Lolita i 3r Kaya

Un cop acabada la regata va tenir lloc, a les instal·lacions del nostre club, un sopar amb l'entrega de trofeus per als guanyadors, on el president Lluis López va donar les gràcies als participants externs per la seva visita i va convidar-los per l'any que ve. A més també va destacar el bon ambient que hi va haver aquest cap de setmana i el passat a Portocristo.

La propera regata tendrà lloc els dies 6, 7 i 8 de Maig a Ciutadella. L'ambient ja està molt animat, ja que sembla a esser que hi haurà una nombrosa participació tant de Ciutadella com de Maó, a la que s'hi afegirà la sempre nombrosa flota coloniera.

Bon Vent!!