Interclubs Ciutadella 2011.

El passats dies 6, 7 i 8 de maig la flota coloniera va disputar la Regata Interclubs Ciutadella 2011, amb unes condicions meteorològiques ben diferents a les trobades al llarg de l'any.

18 vaixells de la Colònia, Port de Pollença, Alcudia, Sa Ràpita i Portocristo estaven preparats per recórrer les 30 milles nàutiques que els durien fins a Ciutadella el divendres, per navegar allà el dissabte i tornar també en regata el diumenge.

El divendres dia 6 els vaixells sortiren amb els temps compensats, es dir, els més lent a les 15:00 i el més ràpid a les 16:30 per, teòricament, arribar més o manco junts a Ciutadella, però el vent de llevant en va fer de les seves dins la badia amb unes grans encalmades, que feren que fos molt difícil sortir i la flota es va juntar. Una vegada defora el vent va bufar tot el camí amb 25 nusos d'intensitat, fent que la travessa fos ben dura sobretot pels vaixells més petits ja que el rumb va esser de cenyida.

La classificació de la regata d'anada fou:
Aia, Lolita, Bauxa, Acróbat, Ptres, Kaya, Minimon, Idèfix, Bonaventura, Malikii, Sail Away, Lir, Tivoli, Ses Xesques I Madrugada.
Decidiren retirar-se per arribar a motor: Physical, Boomerang I Àfrica 47


Arribats i retirats arribaren banyats, contents i satisfets ja que havien fet una travessa gens fàcil de manera molt satisfactòria. Després d'una merescuda dutxa, unes gerretes de xoriguer amb llimonada en algun bar del casc antic de Ciutadella serviren per comentar la jugada abans d'anar a dormir.

El diumenge dia 8 a les 11:00 es va donar la sortida a la prova de tornada amb una lleugera brisa de llebeig que va anar augmentant molt poc a poc i rolant cap a mestral fins que, una vegada recorregudes prop de 10 milles va desaparèixer del tot fent que la majoria dels vaixells decidissin retirar-se per arribar abans a casa amb el motor. Però el Bauxa de Jaume Fullana i l'Aia de Miquel Oliver decidiren esperar el vent i finalment arribaren prop de les 21:00 hores essent l'Aia el guanyador i el Bauxa el segon tant de la prova de tornada com de la general

Per tant la classificació general d'anada i tornada fou:
1r Aia, de Miquel Oliver
2n Bauxa, de Jaume Fullana
3r Lolita, de Carlos Serra


Regata Interclubs Ciutadella 2011.
Les tripulacions encara cansades del dia anterior, havien d'afrontar una altra regata amb prop de 20 nusos de vent dins la badia de Ciutadella, però la sorpresa fou major quan en sortir de l'estret i alt port els aparells de vent dels velers marcaren que no eren 20 si no 30 els nusos que bufaven fent que la navegació fos de supervivència. Bufava tant vent que els vaixells ràpids de Balearia no sortiren d'Alcúdia.

Només 11 vaixells dels 20 que sortiren (molts ja no sortiren del moll) pogueren acabar la prova ja que la resta bé decidiren retirar-se per motius de seguretat o bé romperen alguna vela com va esser el cas del Lolita de Carlos Serra. El comitè va decidir retallar la prova davant la duresa de les condicions. Entre els vaixells que acabaren la regata hem de destacar que només hi va haver 3 coloniers, l'Aia de Miquel Oliver, l'Idefix de Paula Perelló i el Kaya de Jofre-Cantó.

La classificació de la regata fou:
1r ECOLÒGICA DE MENORCA, de Jaume Bagur
2n AVISPA, de Juanjo Sintes
3r AIA, de Miquel Oliver


Enhorabona a l'Aia que ha tengut un cap de setmana molt bo i també al club nàutic de  Ciutadella per la seva  excel·lent organització, tant a terra com a la mar. Els esperam els propers dies 21, 22 i 23 de maig per navegar a la Colònia.

També vull recordar-vos que aviat s'obriran els períodes d'inscripció dels cursos de vela d'estiu, estau atents a la web del club nàutic: www.coloniasp.com, el facebook del club o informau-vos al 971589118.

Fins aviat!