INTERCLUBS COLÒNIA CIUTADELLA 2011 - TROFEU ANCHORWITCH

El passat dissabte 21 de maig va tenir lloc a la Colònia de Sant Pere, la que ha estat de moment, regata més important de l'any tant per el nombre de participants com per la qualitat dels mateixos.

Com cada any per aquestes dates, té lloc al nostre club la Regata Interclubs amb el Club Nàutic de Ciutadella, del qual normalment solen venir entre 4 i 6 vaixells. Aquest any, però, gràcies a la feina feta sobretot per Carlos Serra (CNCSP) i Toni Pons (CNC) varen esser 18 els vaixells que arribaren representant als clubs de Ciutadella, Fornells i Maó.

A la Colònia els esperaven altres 10 vaixells del nostre club, Alcúdia, Pollença i Bon Aire. El resultat va esser una interessantíssima regata amb 28 vaixells participants, un alt nivell i patrocinada per l'empresa SNIPMAC S.L. que premiaria amb un ANCHORWITCH a cada un dels guanyador de cada classe.

El dissabte els actes varen començar a les 13:00 amb una paella, que les tripulacions menorquines havien organitzat a les instal·lacions del nostre club. A les 15:00 va tenir lloc la reunió de patrons i l'armador del vaixell PTRES Paco Palmer, propietari de l'empresa sabatera PUNT BLAU va aprofitar per fer obsequi d'unes xancles a cada un dels participants.

A les 16:00 i amb 12 nusos de vent de gregal, es donà la sortida al recorregut previst, un triangle més una cenyida i una empopada amb un total de 9 milles de recorregut. Després de l'espectacular sortida dels 28 vaixells a la vegada, la flota es va anar estirant amb els vaixells més grans liderant una processó d'espectacle i color dins la badia. El fet que hi hagués tants vaixells va fer que s'hagués d'anar molt en compte tant en els encreuaments, que eren molt freqüents, com en les passades de boia on es juntaven bastants vaixells.

Perquè la regata fos més interessant es varen fer dues divisions, la RI 1,2 i 3, dels vaixells més grans i ràpids, per una part i la RI 4, embarcacions d'eslora més petita, per l'altra; tot i que tots els vaixells competiren junts i també es feu una classificació general que fou la següent:

1r Bauxa de Jaume Fullana
2n Aia de Miquel Oliver
3r Chica Txeca II de Toni Pons
4rt Chica Txeca de O. Casasnovas
5è Gong de Joan Josep Vilafranca


Les classificacions per grups quedaren de la següent manera:

RI 1,2 i 3 (21 participants)
1r Bauxa de Jaume Fullana
2n Aia de Miquel Oliver
3r Chica Txeca de Toni Pons

RI 4 (7 participants)
1r Gong de Joan Josep Vilafranca
2n Bonaventura de Jaume Clar
3r Au anem de Miquel Ponseti


Un cop acabada la regata va tenir lloc al local del club un berenar-sopar amb la posterior entrega de trofeus, allà on els presidents dels clubs de Ciutadella, Tolo Carrasco i el de la Colònia, Lluís López agraïren als participants la seva presència i els convidaren a tornar l'any que ve. Així mateix n'Antoni Campins inventor i fabricant de l'ANCHORWITCH, un enginyós desenrocador d'àncores, va mostrar a tots els participants el seu funcionament i va fer entrega dels sistemes als guanyadors de cada classe, Bauxa i Gong.
La propera regata és la Colònia – Cala Rajada els dies 4 i 5 de juny i el proper 18 de juny tendrà lloc la 11 edició del Trofeu Faralló d'Aubarca, la nostra regata més important.
Recordar-vos també que dilluns dia 23 de maig s'obriren les llistes per apuntar-se als cursets de vela d'estiu per a nins.

Bon vent per tothom!!

J.J.L.